10-11 травня 2018 року у Кременчуці проходив Міжнародний бізнес-форум "Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом".

10-11 травня 2018 року у Кременчуці проходив Міжнародний бізнес-форум "Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом".

Організаторами форуму виступили – Кременчуцька міська рада, КП "Кременчук Інвест", Проект "Партнерство для розвитку міст" (Проект ПРОМІС), Полтавська та Черкаська торгово - промислові палати, Вільнюська торгова, промислова та реміснича палата.

У роботі форуму приймали участь Віталій Малецький, міський голова Кременчука, Валерій Головко, голова Полтавської обласної державної адміністрації, Євгеній Холод, перший заступник голови Полтавської обласної ради. Іноземні учасники з Литовської Республіки, Польщі, Болгарії, Канади та Ірландії, а саме Його Високоповажність Пан Марюс Януконіс, Надзвичайний i Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні; Пан Сігітас Леонавічюс голова Литовсько-української ділової ради, Президент Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати; Пан Влодзімеж Лещинський, радник,  Консул з економічних питань Генерального консульства Республіки Польща у Харкові;  Пані Кейді Ворд, головний радник з питань врядування проекту ПРОМІС (Канада), Пан Гєнчо Гєнчєв, Кмет общини Свищова (Болгарія). Торгово-промислову палату України представляли Сергій Свистіль, віце-президент ТПП України та Микола Селівон, голова МКАС і МАК при ТПП України.

У рамках форуму проведено пленарне засідання та декілька секційних засідань: "Розвиток експорту. Можливості фінансування для МСП", "Дієві механізми залучення інвестицій. Індустріальні парки та спеціальні економічні зони" та "Екологія та енергоефективні технології".

Одна із секцій працювала у Кременчуцькому відділенні Полтавської ТПП - "Міжнародний комерційний арбітраж в Україні та пов'язані судові процедури: нові можливості".

Модератором секції виступив пан Микола Селівон, проф., голова МКАС і МАК при ТПП України.

Разом із ним секцію провели пані Ольга Костишина, радник голови МКАС і МАК при ТПП України та пан Володимир Нагнибіда, арбітр МКАС при ТПП України.

З вітальним словом до учасників звернувся Президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник.

Серед учасників секції фахівці юридичних служб провідних підприємств Кременчука та адвокати. Ділове спілкування пройшло дуже активно за обговоренням таких питань, як альтернатива державним судам, новели процесуального законодавства щодо арбітражу та третейських судів, був проведений майстер-клас "Практика складання та реалізація арбітражних застережень при укладанні ЗЕД контрактів". Про актуальність теми та зацікавленість слухачів свідчило і пізнє завершення роботи секції, близько 17.30.

Лектори та організатори отримали позитивні відгуки та слова вдячності від учасників.